Το εργαστήριο «Ο ΒΛΑΧΟΣ» ιδρύθηκε από το Σπύρο Κασκαβελιώτη το 1991 στη Θήβα με αντικείμενο τη παραγωγή παραδοσιακών ζυμαρικών.Το 1995 το εργαστήριο επεκτάθηκε και στη παραγωγή αρτοσκευασμάτων και ειδών ζαχαροπλαστικής, καθώς επίσης και στην επεξεργασία ελληνικού καφέ. Το 2006 η οικογένεια Κασκαβελιώτη μετεγκατέστησε το εργαστήριο της σε νέες σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις. Τον ίδιο χρόνο εισήλθε στο εργαστήριο και ο υιός Βασίλης Κασκαβελιώτης.
Στόχος του εργαστηρίου ζυμαρικών, αρτοσκευασμάτων, ειδών ζαχαροπλαστικής και καφέ, είναι να παράγει προϊόντα υψηλής θρεπτικής αξίας με σεβασμό στη παράδοση.