Τηλέφωνο : 2262026023 Email : Info@ovlachos.gr
  • Ποιοι Είμαστε
  • Ο Λογαριασμός Μου
  • Λίστα Επιθυμιών
  • Επικοινωνία
  • Αρχική
  • Ζυμαρικά
  • Κουλουράκια
O Βλάχος - ΖυμαρικάO Βλάχος - Ζυμαρικά
  • Παξιμάδια
  • Εποχιακά
    • Πασχαλινά
    • Χριστουγεννιάτικα

Χυλοπίτες με μπουτάκια κοτόπουλου και τέλεια σάλτσα

vasilis
Ιαν 25, 2017 tips 0 Comment
Χυλοπίτες με μπουτάκια κοτόπουλου και τέλεια σάλτσα

Υλικά Συνταγής

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 μπουτάκια κοτόπουλου με την πέτσα και το κόκαλο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε μικρά καρέ ή τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 1/2 φλιτζ. κόκκινο ξηρό κρασί n ζωμό κότας ή ζεστό νερό
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κλαδάκι θυμάρι
  • 2 φλιτζ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 γραμμ. χυλοπίτες μακριές (ή ταλιατέλες ή παπαρδέλες)

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα (φαρδιά και ρηχή). Σε μέτρια φωτιά ροδίζουμε τα μπουτάκια γύρω γύρω μέχρι η πέτσα τους να γίνει τραγανή, περίπου 8΄-10΄.

Αφού τα ροδίσουμε καλά, τα βγάζουμε σε πιατέλα και τα σκεπάζουμε.
2. Στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε στο υπάρχον λίπος, το κρεμμύδι και το καρότο. Μόλις το κρεμμύδι γίνει διάφανο, μετά από περίπου 5΄-6΄, τότε προσθέτουμε ξανά τα μπουτάκια και τα βότανα (δαφνόφυλλο και θυμάρι). Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε το κρασί να εξατμιστεί εντελώς, για περίπου 5΄-6΄.
3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ρίχνουμε το ζωμό κότας ή ζεστό νερό ώστε να μισοσκεπαστούν τα μπουτάκια. Σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα και 15΄ ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.
Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό.
4. Με λαβίδα αφαιρούμε τα μπουτάκια μόλις βράσουν. Συνεχίζουμε να βράζουμε τη σάλτσα, χωρίς το καπάκι πλέον. Ξεκοκαλίζουμε τα μπουτάκια, αφαιρώντας πέτσα και κόκαλα. Με τα χέρια διαλύουμε το ψαχνό σε μικρές μπουκίτσες και το ρίχνουμε στη σάλτσα. Σε αυτή τη φάση η σάλτσα μας πρέπει να είναι πυκνή, γεμάτη αρώματα και τέλεια στη γεύση!
5. Βράζουμε τα ζυμαρικά και αφού τα στραγγίσουμε τα ισομοιράζουμε σε πιάτα. Τα περιχύνουμε με την υπέροχη πυκνή σάλτσα κοτόπουλου.
Πηγή : http://www.argiro.gr
vasilis

Τραχανάς με ντομάτα, ζαμπόν και μανιτάριαPrevious post
Κουσκούς με σάλτσα ντομάτας και τόνουNext post

Leave your comment Ακύρωση απάντησης

<

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • Διεύθυνση : Ανδροκλείδου 5, 322 00 Θήβα Βοιωτίας
  • info@ovlachos.gr
  • 2262026023

Οι Αγορές Σας

O λογαριασμός σας
To καλάθι σας
Οι Παραγγελίες σας
Λίστα Επιθυμιών

Όροι Χρήσης

Ασφάλεια Συναλλαγών
Προσωπικά Δεδομένα
Τρόποι Αποστολής
Πολιτική Επιστροφών
Εγγυήσεις
Πολιτική Πληρωμών

Social Media

Web Developmenth by Datakey